FEDEK, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (Bundan sonra FEF olarak anılacaktır) öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunacaktır. FEDEK, FEF bölümlerinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmeti ilerletmek amacıyla kurulmuştur.
FİZİK BÖLÜMÜ AKREDİTASYON KOMİSYONU
Prof. Dr. KEMAL ÖZDOĞAN (Başkan)
Prof. Dr. YASEMİN YILDIZ YARAR
Doç. Dr. NURSEL CAN
Doç. Dr. ARZU ÇİLLİ
Doç. Dr. ÇİĞDEM ORUÇ
Doç. Dr. BAKİ AKSAKAL
Doç. Dr. SEÇKİN DÜNDAR GÜNAY
Doç. Dr. BANU SÜNGÜ MISIRLIOĞLU
Doç. Dr. BİRSEL CAN ÖMÜR
Dr. Öğr. Üyesi MEHMET YILMAZ
FİZİK LİSANS PROGRAMININ ÖĞRETİM AMAÇLARI
ÖA-1. Gerek Lisansüstü öğrenim seviyesinde gerekse mesleki yaşamlarında ihtiyaç duyacakları temel bilgilerle donatılmış, uygulamalı alanlarda yeterli tecrübe kazanmış, Fizik yasalarını kalıcı olarak öğrenmiş
ÖA-2. Fizik laboratuvarlarında gözlem ve deneyler yapmak suretiyle birinci elden deneyim kazanmanın yanında ekip çalışmasının önemini kavramış, elde edilen verileri değerlendirerek önerilerde bulunabilen
ÖA-3. Mesleki alan derslerinin yanı sıra sosyal ve mesleki seçmeli ders sayısının opsiyonlu bir şekilde genişletilmesi ile girişimci, yüksek özgüvenli, sözlü-yazılı iletişim becerisi gelişmiş, kendini yenileyebilen
ÖA-4. Hem bilimsel bilgiye ulaşma yollarını öğrenmiş hem de düzenlenmiş bilimsel bilgileri toplumsal sorunların çözümüne yönelik fikir ve projelerin üretilmesi konusunda kullanma yetkinliği kazanmış
ÖA-5. Toplumsal ve etik değerlere sadık, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, güncel bilgisayar programlama ve bilgi teknolojileri araçlarını etkili olarak kullanabilen
ÖA-6. Temel bilimler ve Mühendislik bilimleri alanında yurtiçi ve yurt dışındaki üniversitelerde lisansüstü eğitim yaparak araştırma projelerine katılabilecek, üretim veya araştırma-geliştirme yapan kuruluşlarla eğitim-öğretim yapılan kurumlarda görev alabilecek yetkinlikte
bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
FİZİK LİSANS PROGRAM ÇIKTILARI
PÇ-1. Fizik alanındaki güncel bilgilere, yazılımlara, kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. Fizik ile ilgili kaynakları kullanabilecek düzeyde bilgi donanımına sahip olur.
PÇ-2. Fizik teorileri konularında kuramsal bilgiye sahip olur.
PÇ-3. Fizik ile ilgili konularda bağımsız olarak ve paydaşlarıyla ortaklaşa çalışmalar yürütebilir ve Soyut- analitik düşünme yeteneğini kullanabilir.
PÇ-4. Güncel problemleri fiziksel yöntemlerle çözümleyebilir ve Fizik bilimini etkin olarak uygulayabilecek düzeyde bilgisayar yazılımı- programlama tekniği bilgisine sahip olur.
PÇ-5. Fizik alanında edindiği kuramsal bilgileri uygulayabilir.
PÇ-6. Deneysel verileri gerektiği biçimde değerlendirebilir.
PÇ-7. Alanındaki kavram ve düşünceleri bilimsel yöntemlerle inceleyebilir, verileri yorumlayabilir, değerlendirebilir ve analiz edebilir.
PÇ-8. Fiziksel problemleri tanımlayabilir, teorilere ve deneylere dayalı çözüm önerileri geliştirebilir, uygun deney seti kurabilir , ölçüm yapabilir ve sonuçları değerlendirerek, analiz yapabilir.
PÇ-9. Problemlerde karşılaşılan karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilir.
PÇ-10. Sorumluluğu altında çalışanların mesleki gelişimine yönelik programları planlayabilir ve yönetebilir.
PÇ-11. Edindiği bilgi ve becerileri eleştirisel bir yaklaşımla değerlendirebilir, fizik ile ilgili yeni konuları öğrenebilir, fizik konularında ders ve seminer verebilir.
PÇ-12. Öğrenmeye ilişkin ihtiyaçları belirleyebilir ve öğrenme sürecini yönlendirebilir, yaşam boyu öğrenmeye özgün tutumlar geliştirebilir.
PÇ-13. Toplumsal sorumluluk bilinciyle yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilir ve uygulayabilir. Fizik ile ilgili sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak kişi ve kurumlara aktarabilir.
PÇ-14. Düşüncelerini, sorunlara çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyebilir. Bir yabancı dili kullanarak alanındaki gelişmeleri izleyebilir ve meslektaşları ile iletişim kurabilir.
PÇ-15. Fizik biliminin gerektirdiği düzeyde sınav yazılımı ve bilişim-iletişim teknolojilerini kullanabilir.
PÇ-16. Fiziğin kullandığı bilim alanları ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olur.
PÇ-17. Kalite yönetimi ve süreçleri ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur.
BÖLÜM ÖZGÖREVLERİ
BÖZ-1. Disiplinler arası işbirliğine açık, öğretim üyelerini bilimsel çalışmalar konusunda teşvik eden,
BÖZ-2. Ders içeriklerini ve çeşitliliğini teknolojideki gelişmelere göre sürekli güncelleyen,
BÖZ-3. Mezunlarla iletişim halinde olan,
BÖZ-4. Toplumsal ve etik değerlere sahip, çevre bilincinin farkında olan, projeler üretebilen ve uygulayan bir bölüm olmaktır.
ANKETLER
Fizik Bölümü Lisans Öğrencileri İçin Memnuniyet Anketi
Fizik Bölümü Program Çıktılarını Değerlendirme Mezun Anketi
Fizik Bölümü FEDEK Öğretim Amaçları Değerlendirme Anketi
ANKET SONUÇLARI
Fizik Bölümü Lisans Programı 2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Ders Değerlendirme Anket Sonuçları
FEDEK FORMLARI
FEDEK TOPLANTI ARŞİVİ
2021- Dış paydaş toplantısı (zoom toplantı fotoğrafları)
2019- Dış paydaş toplantısı (toplantı fotoğrafları)
BÖLÜM ETKİNLİKLERİ VE SEMİNERLERİ
Bölüm etkinliklerine buradan ulaşabilirsiniz.
ÖĞRENCİ KULÜPLERİ VE ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ
Astronomi Kulübü
FİZİK BÖLÜMÜ SOSYAL MEDYA HESAPLARI
İnstagram hesabına gitmek için tıklayınız.
Twitter hesabına gitmek için tıklayınız.