Ana içeriğe atla

2024 Müfredatı İntibak İşlemleri - 4

Değerli öğrenciler, 
2024 Eğitim Planına geçiş işlemleri tamamlanmıştır. Öğrenci taleplerinin değerlendirmesi sürecinde gerekli düzenlemeler yapılarak öğrencilerin kredi ve AGNO kayıpları önlenmiştir. 
Bölümce yapılan intibakların, öğrenciler tarafından kontrol edilmesi sonrası bölüm web sitesi üzerinden yapılan itirazlar değerlendirilmiş: Özellikle Mesleki İngilizce 1 ve Mesleki İngilizce 2 derslerinin silinmesi veya saydırılmaması talepleri 2024 Ekim Ayı itibariyle 3. Dönem ve 5. Dönem olacak öğrenciler için gerçekleştirilememektedir. Çünkü bu ilgili dersler 5., 6., 7., ve/veya 8. Dönemlerindeki Mesleki Seçmeli derslerine intibak ettirilmiştir ve bu derslere karşılık saydırılmak üzere öğrencilerin aynı seçmeli ders havuzundan aldıkları başka bir ders bulunmamaktadır.   Ancak bu durum öğrencilerimiz için bir soruna yol açmamaktadır.  Zira öğrencilerimiz 5. Dönem’den itibaren Mesleki İngilizce 1 ve Mesleki İngilizce 2 dersleri yerine  “saydırma işlemi” yaparak başka Mesleki Seçmeli dersler alabilecekler. Böylelikle o dersler saydırarak alınarak transkriptlerinden çıkarılabilir.

Çift Anadal (ÇAP) Başvurusu
“Öğrenci, Çift Anadal programına, öğreniminin en erken üçüncü, en geç beşinci yarıyılının başında başvurabilir.” (Ek-11.1: 24.04.2024/05-11 gün ve sayılı YTÜ Senatosu kararı)
Bölüm Mesleki Seçmeli derslerimiz 5. Dönemden itibaren başladığı için Mesleki İngilizce intibakları ilgili komisyonlarca incelenecek dönemler içinde sayılmamaktadır. 
Yandal Başvurusu
“Öğrenci Yan Dal programına, öğreniminin en erken üçüncü, en geç altıncı yarıyılının başında başvurabilir.”  (Ek-11.1: 24.04.2024/05-11 gün ve sayılı YTÜ Senatosu kararı)
5. dönem ders alımlarında ilgili dersin yerine saydırılarak Mesleki Seçmeli dersler seçilecek yeni dersler Mesleki İngilizce derslerini transkript dışı bırakacaktır.